Änglavingen

Änglavingen

Description of book

En nedlagd bensinmack i Dalby sätts i brand, och i resterna av den hittas två killar, tätt omslingrade. Vid närmare undersökning visar det sig att de var döda innan branden. Rättsläkaren konstaterar att de är strypta och att de har haft sex. De får fram pojkarnas identiteter från tandkort, och de är okända av polisen, kommer från vitt skilda bakgrunder och familjerna känner inte varandra.

Sara, som kommit tillbaka efter ett halvårs ledighet, slängs snabbt in i den nya utredningen. När ännu ett ungt par hittas mördade ser teamet genast gemensamma nämnare mellan fallen. I pojkarnas chattar hittar man formuleringar som liknar varandra. Konversationer som börjar vänskapligt, men snart övergår i förslag om utbyte av sexuella tjänster och bilder på nätet mot betalning.

Motivet undflyr polisen, det kan vara allt från hatbrott, eller ha religiösa undertoner. Varför har mördaren placerat dem i de här positionerna? Hur har mördaren fått kontakt med dem? Vem är han eller hon? En jakt på små detaljer inleds, med hopp om att pussla ihop en lösning.

AudiobookE-book

Swedish