Avtryck - Spökhistorier från Grimmestorp

Avtryck - Spökhistorier från Grimmestorp

Description of book

I oktober 2023 lämnade fyra författare - Lova Lovén, Jonas Lejon, Frida Arwen Rosesund och Johannes Pinter - sina inrutade vardagsliv för att under en helg samlas på herrgården Grimmestorp i Västergötland. Gården har anor redan från 1600-talet och har tjänat som hem åt både människor och spöken. En piga sägs ha dränkt sig i ån intill, man har sett en kvinna stå framför en kakelugn och en man i hög hatt har synts till på gården.

Syftet med skrivhelgen var att få en paus och bara grotta ner sig i sina skrivprojekt i umgänget med likasinnade.

Men det blev något mer.

I stället för att var och en jobbade med sina separata projekt, kom de överens om att göra något gemensamt. För det spökar på Grimmestorp, och snart stod det klart att alla fyra ville influeras av det. Så de spred ut sig i herrgården och började skriva noveller inspirerade av känslan som satt i väggarna. Det var allt från flash fiction-texter på max 100 ord till längre noveller utan begränsningar. Flera av dem var metanoveller med dem själva i huvudrollerna, och samtliga hade herrgården som spelplats.

När helgen var till ända hade man lyckats få ihop inte mindre än 24 noveller. Novellerna publicerades som novellkalender under december månad 2023.

Nu publiceras de tillsammans, i ocensurerat skick.

Ryslig läsning!