Bjerget jeg omsider besteg

Bjerget jeg omsider besteg

Description of book

Forfatter, fysioterapeut og globetrotter Lis Andersen boede, fra hun var 14 til hun var 17, på øen Tenerife. Men familien vendte hjem til Danmark, den spanske borgerkrig brød ud, og vennen Eleuterio blev dræbt.
Først 45 år senere vender Lis tilbage til sin ungdoms ø for, sammen med en veninde, at bestige bjerget Teide. Rejsen og mødet med fortiden beskriver hun her i "Bjerget jeg omsider besteg."

Lis Andersen (1918-2001) var forfatter, globetrotter, fysioterapeut og naturterapeut. Som barn rejste hun med sin familie rundt i verden på sejlskibet Monsunen, hvilket lagde grunden for et langt livs rejselyst. I 1940 blev hun uddannet fysioterapeut, men efter en voldsom ulykke i 1953 med flere alvorlige knoglebrud til følge, fik hun øjnene op for den alternative behandling. Det førte til et brud med det offentlige sundhedssystem, hvorefter hun etablerede sig som selvstændig. Også hendes nysgerrige søgen efter et religiøst ståsted fyldte meget i hendes liv og i hendes forfatterskab.
Den væsentligste del af Lis Andersens store forfatterskab fordeler sig inden for de tre hovedkategorier alternativ sundhed, religion/etik og rejsebeskrivelser.

What other people think

Reviews of Bjerget jeg omsider besteg