Degnens datter

Degnens datter

Description of book

"Degnens datter" tager os tilbage til stændertiden, hvor vi møder den stolte bonde Troels, der kæmper for at vække bønderne til selvstændighed – en opgave, der ikke er så nem at gå til. Vi følger også degnens datter Anna, som har vakt junker Prebens kærlighed, men hendes bejler kan ikke gifte sig med hende på grund af hendes herkomst. Gennem det lille samfund og dets fremtrædende personer følger vi denne vigtige periode i danmarkshistorien, hvor bøndernes vilkår efter kamp både oppefra og nedefra endelig syntes at forbedre sig.

"Degnens datter" er fjerde og sidste del i A.J. Gejlagers serie om stavnsbåndets ophævelse og den tid, der fulgte efter.

Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.

What other people think

Reviews of Degnens datter