Proprietæren på Skovgård

Proprietæren på Skovgård

Description of book

A.J. Gejlagers historiske roman "Proprietæren på Skovgård" tager os med tilbage til 1820’erne, hvor den store landbrugskrise ligger som en sort sky over hele Danmark. Vi følger Troels, som er en dygtig og sej fæstebonde, der med al sin styrke og ukuelighed kæmper for at klare sig gennem strabadserne. Over for ham står Bent, hans diametrale modsætning, der som proprietær på Skovgård regner med, at tilværelsen vil være lige så god mod ham, som den var mod hans far – men han bliver klogere...

"Proprietæren på Skovgård" er tredje del i A.J. Gejlagers serie om stavnsbåndets ophævelse og den tid, der fulgte efter – set fra bøndernes synsvinkel.

Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.

What other people think

Reviews of Proprietæren på Skovgård