Sammuva valo: romaani kielitaistelusta

Sammuva valo: romaani kielitaistelusta

Description of book

Anders on ruotsinkielinen nuorukainen, joka on muutaman päivän päästä tulossa täysi-ikäiseksi. Andersin aikuistuminen on suuri asia hänen isälleen johtaja Karl Mikael Halmille – niin suuri, että isä on halunnut kutsua vieraita juhlimaan pojan täysi-ikäistymistä.

Isällä ja Andersilla on kuitenkin suuria mielipide-eroja eräästä asiasta. Andersin paras ystävä on nimittäin suomenkielinen – eikä Jaakko Jussila ole isän mielestä tervetullut Andersin juhliin.

"Sammuva valo, romaani kielitaistelusta" on Jalmari Finnen keskittyy 1900-luvun alkupuolen kielitaisteluihin ja aitosuomalaisuuteen. Aitosuomalaisten liike ajoi 1920- ja 1930-luvuilla suomen kielen asemaa. Tavoitteena oli muuttaa esimerkiksi Helsingin yliopisto suomenkieliseksi.

Jalmari Finne (1874–1938) oli suomalainen kirjailija ja teatterinjohtaja. Nykyisin hänet tunnetaan erityisesti "Kiljusen herrasväki" -lastenkirjasarjan luojana. Finne kirjoitti kuitenkin myös monipuolisesti tuotantoa aikuisille: hän kirjoitti esimerkiksi rikosromaaneja, näytelmiä ja historiallisia romaaneja.

Author.Jalmari Finne

E-book

Finnish

What other people think

Reviews of Sammuva valo: romaani kielitaistelusta