Copertina del libro per De verpleegster - De zaak die heel Scandinavië schokte

De verpleegster - De zaak die heel Scandinavië schokte

Descrizione del libro

Is zij de perfecte verpleegster... Of een engel des doods?

In het ziekenhuis van Nykøbing Falster sterft een patiënt zonder duidelijke doodsoorzaak. De politie wordt gebeld en een verdachte verpleegster komt in beeld: er zijn de laatste jaren meer vreemde sterfgevallen geweest, en telkens was Christina Aistrup Hansen van dienst. De geruchtenmolen komt op gang, de media pikt het verhaal op. Maar bewijzen zijn er niet. En als Christina echt een ‘engel des doods’ was, waarom kon ze dan zo lang haar gang gaan?

De journalist die verslag deed van de rechtszaak gaat tot op het bot om de waarheid te achterhalen.

Het doorworstelen van 3.000 dossierpagina’s en interviews met 50 mensen wordt samengebald in dit meeslepende, thriller-achtige boek over de perfecte verpleegster, haar slachtoffers en de omgeving waarin zij kon floreren.

Kristian Corfixen volgde de zaak van Christina Aistrup Hansen namens het Deense dagblad Politiken. Het boek dat hij daarover schreef, 'De verpleegster', werd onderscheiden met verschillende prijzen. Bovendien zwengelde het een nationaal debat aan over het vertrouwen dat gesteld wordt in zorgmedewerkers en over het gebruik van indicatief bewijs in de rechtsspraak.

Olandese