Copertina del libro per Julius' afsind

Julius' afsind

Descrizione del libro

Jeg havde engang en god ven. Det var Julius. Han prøvede at slå mig ihjel, hver gang vi sås, men det lykkedes aldrig. Det blev nærmest en venskabelig joke.

Jeg ved ikke, hvad det var med ham. I vores barndom var det bare drengestreger, men så slog han sin mor og far ihjel, og det blev umærkeligt til en sygdom af en slags. Han rejste til Færøerne, England og Argentina og myrdede under uhyggelige omstændigheder en millionøse, en luder og Lolita, der var så ung, så blød og så impulsiv.

Det kom virkelig som et dybt chok for mig, da han dræbte min kone og mine børn.

"Julius´ afsind" er mere end en kriminalroman. I en blanding af eventyr, magi og poesi beskriver bogen, hvordan en gal mand langsomt vokser frem. Den er morsom, rørende, fascinerende og anderledes. Bogen stiller det stille liv over for vilde drømme og visioner, der går langt over grænsen til det mareridtsagtige, og den stiller spørgsmålet: Hvad er ondskab, og hvornår skal man gribe ind?

"Det kan lyde som en horrorroman og er det på ét niveau også. Men det, der gør en forskel i forhold til mainstream-udgaverne, er Kiddes fabelagtige fortællekunnen: Mundtlig i sit udtryk og gennemsyret af den harske ironi, som er Kiddes signatur i alt, hvad han laver ... Han tager os med på en rejse langt ind i det morderiske afsinds begsorte og blodrøde landskab. Det er bestemt ikke nogen fornøjelsestur, men alligevel stiger man ikke af, før den er ved vejs ende.
Per Krogh Hansen, Berlingske Tidende

En uafrystelig bog
Litteratursiden.dk

Julius’ afsind er en vild bog. Den er én lang forunderligt fængende vanvidshistorie om morderisk bersærkergang af islandske sagadimensioner.
Bogvaegten.dk/24timer
Autore.Rune T. Kidde
Narratore.Esben Hansen