Copertina del libro per Kuolema merkitsee omansa

Kuolema merkitsee omansa

Descrizione del libro

Onko Brighton saanut ensimmäisen sarjamurhaajansa?

Roy Grace kadonneiden nuorten naisten jäljillä.

Nick Walton saa tyttöystävältään Logan Somervilleltä puhelun, joka jättää hänet avuttoman kauhun valtaan. Hätääntynyt Logan ehtii kertoa ajaneensa juuri kotitalonsa maanalaiseen parkkihalliin, jossa hiippailee oudosti käyttäytyvä vieras mies. Sitten kuuluu vain kirkaisu, ja puhelu katkeaa. Nickin hälyttämät poliisit ovat paikalla muutamassa minuutissa, mutta hämärästä parkkihallista löytyy vain Loganin auto ja hänen puhelimensa. 24-vuotias Logan on kadonnut jäljettömiin.

Samana päivänä tietyömiehet löytävät kaivamansa asfaltin alta 30 vuotta aiemmin kuolleen nuoren naisen jäännökset.

Näillä kahdella tapauksella ei aluksi näytä olevan mitään yhteistä. Pian Brightonissa kuitenkin katoaa toinenkin nuori nainen ja löytyy taas yksi uhri vuosikymmenten takaa. Koko kauhistuttava kuvio alkaa piirtyä, kun tunnetun lontoolaisen psykiatrin vastaanotolle ilmestyy outo mies, joka sanoo omaavansa tärkeää tietoa Logan Somervillen tapauksesta. Hän suostuu kuitenkin paljastamaan vain yhden asian. Pian rikosylikomisario Roy Grace saa todeta, että tämä yksi asia on avain sekä nykyisyyden että menneisyyden rikoksiin. Tarinassa vilahtaa myös suomalainen huumepomo Jorma Mahlanen, ”The Slippery Finn”, jolla on kodin turvana neljä isoa rottweileria.

Brittijännityksen mestarin Peter Jamesin Roy Grace -dekkarisarjassa seurataan brightonilaispoliisin rikostutkimuksia ja hänen ajoittain traagisia tapahtumia sisältävää yksityiselämäänsä. Kuolema merkitsee omansa on vangitsevan sarjan 11., itsenäinen osa. Roy Grace -dekkareista tehdään Englannissa suosittua televisiosarjaa, jota esitetään myös Suomessa.

Peter James on yksi maailman suosituimmista rikoskirjailijoista. Hän toimii läheisessä yhteistyössä Sussexin poliisin kanssa,

ja hänen kirjojaan on kiitetty siitä, että ne tarjoavat ainutlaatuisen autenttisen näköalan nykyaikaiseen poliisityöhön. James on palkittu yli 40 kirjallisuus- ja äänikirjapalkinnolla, ja hänen kirjojaan on käännetty peräti 38 kielelle ja myyty jo yli 30 miljoonaa kappaletta.

Finlandese