Den sista livbåten

Den sista livbåten

Description of book

1940, Kent: Alice är varken modig eller vågad. Hon håller sig helst till äventyren på sidorna i sina böcker. Men hotet om en tysk invasion hägrar och krigstider kräver mod. När ett plan kraschar nära Alices hem väcker det en styrka hos henne som sedan länge legat gömd. Fast besluten om att dra sitt strå till stacken, finner hon sitt krigkall. Hon ska hjälpa till att rädda brittiska barn ur landet.

1940, London: Lily brukade drömma om att använda sin matematiska talang till något mer än att göra tabeller över livsmedelskostnader, men livet och kärleken lade ut en annan kurs för henne. Hennes två livliga barn och kärleksfulle make är allt för henne men en dag skiljer kriget dem hjärtlöst åt. Plötsligt är hennes make borta och Lily ställs inför ett omöjligt val: att låta barnen stanna kvar hos henne i England, där hon inte kan garantera deras säkerhet, eller sätta dem på ett fartyg över Atlanten, där säkerheten är långt borta från henne själv.

När nazisternas ubåtar sänker ett av skeppen med brittiska barn på väg till Kanada, klarar sig endast en livbåt undan och flyter nu fritt på Atlantens stormande hav. Alice och Lily, som aldrig tidigare mötts, blir varandras största hopp när deras liv ödesmättat flätas samman.

HAZEL GAYNOR är en internationellt bästsäljande författare vars böcker toppat New York Times, USA Todays och Irish Times bästsäljarlistor. LB Förlag har tidigare gett ut två böcker av Hazel Gaynor, Fyrvaktarens dotter och Vi var unga och modiga, som nominerades 2020 till Irish Book Awards. Hazel Gaynor bor på Irland med sin man och deras två barn.

"Boken fångade mig från första sidan. Det är en rörande berättelse om kärlek, hopp och mod i den mörkaste av tider. Minnesvärd läsning som stannar kvar hos dig." Kristina McMorris

"Det är omöjligt att sluta läsa." Historical Novels Review

AudiobookE-book

Swedish