Härskarnas orden

Härskarnas orden

Description of book

Ett brutalt mordförsök på en framstående läkare utmynnar i att en polis avrättas och den egensinniga åklagaren Alexandra Zachrisson utses att leda förundersökningen. Då fallet har politiska kopplingar tvingas Alexandra samarbeta med Tom Gozzi från Säkerhetspolisen. Utredningen kastar Alexandra och Tom mellan Rosenbad, en mystisk orden och den militanta extremvänstern. Trots att Alexandra är fast besluten att skaffa barn på egen hand och Tom kämpar mot sitt sexmissbruk inleder de en sexuell relation.

Härskarnas orden är en tempofylld, nervkittlande, sexig och filmisk spänningsroman med extra allt. Utstuderade mord, våldsamma polisinsatser och dramatiska rättegångsscener varvas med sektliknande ritualer, politiskt maktspel och en hel del erotik.

Malin Arentoft är specialiståklagare i Stockholm med inriktning på grov och organiserad brottslighet. Hon har drivit ett flertal uppmärksammade rättegångar. John Arentoft har arbetat som piketpolis, livvakt vid Säkerhetspolisen och säkerhetschef för Sveriges riksdag. Han har skyddat både kungafamiljen och statsministrar.
Deras debutroman Härskarnas orden bygger på parets unika inblick i rättsväsendet och maktens korridorer.

Swedish

What other people think

Reviews of Härskarnas orden