Perhosen merkki

Perhosen merkki

Description of book

1800-luvun Budapestin seurapiireissä kuohuu

Margit on nuori ja köyhä mutta määrätietoinen nainen, jonka äiti on hiljattain kuollut. Margit lähtee tunnemyrskyn vallassa Wienistä Budapestiin etsimään isäänsä, jonka uskoo aikoinaan hylänneen äitinsä. Margit on päättänyt päästä perille isän lähdön syistä – ja kostaa tälle julman hylkäyksen. Junamatkalla Margit tutustuu rujoon ja jo ikääntyvään paroni Blonskyyn, ja parivaljakon välille syntyy erikoinen ystävyys, joka herättää ulkopuolisissa suurta kummastusta.

Yhdessä Margit ja paroni etsivät Margitin isää Itävalta-Unkarin seurapiirien joukoista, ja herättävät ihailua, kauhistusta ja supinaa tanssiaisissa kuin tanssiasissa. Margitin pään puolestaan panevat pyörälle nauravasilmäinen husaari ja komea haukkametsästäjä, mutta mahtuuko Margitin sydämeen muitakin tunteita kuin kostonhalu isää kohtaan? Vähitellen selviävät myös paroni Blonskyn salaisuudet – miksi rikas vanha mies on päättänyt avustaa Margitia?

Tuija Lehtisen tunteikas tarina on täynnä menneen ajan taikaa. Se on julkaistu alun perin nimimerkillä Johanna Koivu.

Seurapiirejä ja suuria tunteita on sarja ihastuttavia historiallisia rakkaustarinoita.

Tuija Lehtinen (s. 1954) on rakastettu kirjailija, joka on tunnettu erityisesti nuortenkirjoistaan. Uransa alkuvuosina hän kirjoitti myös Kolmiokirjan romanttisia lukemistoja.

E-book

Finnish