Samlaren

Samlaren

Description of book

Att människor försvinner i Christchurch är inte ovanligt, men när psykologiprofessorn Cooper Riley plötsligt inte dyker upp på sitt arbete och studenten Emma Green spårlöst försvinner efter sitt skift på ett kafé, börjar oron växa. Deras försvinnanden sammanfaller med att den tidigare kriminalinspektören Theodore Tate friges efter ett fyra månader långt fängelsestraff. Emma Greens far anlitar Tate som privatutredare för att hitta dottern, en skuld Tate bär på efter att ha varit inblandad i en rattfylleriolycka som nästan kostade Emma livet året innan.

Under tiden har Adrian, en före detta patient på en institution för mentalsjuka, börjat bygga upp en makaber samling. Han samlar på föremål från olika seriemördare och hans samling når sin kulmen när han får tag på sitt mest eftertraktade samlingsobjekt: en verklig mördare.

Tates jakt på sanningen för honom till det övergivna mentalsjukhuset Grover Hills, en plats som stängdes ned för tre år sedan och som bär på en skrämmande historia, en historia som dess överlevare helst vill glömma. Tate inser snart att om han ska ha någon chans att hitta Emma Green och Cooper Riley i livet, måste han gräva djupt i Grover Hills mörka hemligheter.