Seuraavaksi Jätkäsaari
    
Share this book    

Otto muuttaa Espoosta Helsinkiin uuden kerrostalon kahdeksanteen kerrokseen. Yhtäkkiä ihmisiä on kaikkialla, ja milloin tahansa voi törmätä vanhoihin tuttuihin. Surullista vain, ettei pitkäaikainen, läheinen ystävä halua pitää enää yhteyttä.

Kun Otto kirjoittaa, ajatus lentää vapaasti nykyisessä ja menneessä, yksittäisissä muistoissa ja suurissa kysymyksissä: miten hän päätyi sattumalta eduskuntaan, kuinka poissaoleva isä hän olikaan ja miksi ilmastoahdistus saa hänet tekemään yltiöpäisiä lupauksia. Ikääntyminen ja seksuaalisuuden hiipuminen tekevät olosta haikean. Kylpyhuoneen peilistä tuijottavat ajan patinoimat kasvot, jotka ovat alkaneet muistuttaa omaa isää.

Seuraavaksi Jätkäsaari on Claes Anderssonin kolmas kirjoittajansa näköinen Otto-romaani, jonka ääni on tuttu: humaani, itseironinen, vakava ja humoristinen. »Otto-sarjassa» ovat aiemmin ilmestyneet romaanit Oton elämä ja Hiljaiseloa Meilahdessa .

Claes Andersson (1937–2019) oli rakastettu kirjailija, psykiatri, jazzmuusikko, kansanedustaja, kulttuuriministeri ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja. Hän aloitti runoilijana kokoelmalla Ventil (1962) ja julkaisi sittemmin 25 runokokoelmaa. Seuraavaksi Jätkäsaari on Anderssonin kahdeksas ja viimeiseksi jäänyt romaani.

Show more