Allan Quartermain
      
I Kong Salomons sagnomspundne miner fandt Allan Quatermain en skjult skat og vendte hjem med ufattelige rigdomme. Siden er hans søn død, og det giver ikke længere mening for ham at blive i det pæne, behagelige England.
Sammen med Sir Curtis og Good drager han på en fascinerende og intens rejse mod ukendt land i Afrika. De starter hos en skotsk missionær på Østkysten i et masaiterritorium. Her bliver de blandt andet angrebet af masaier, som kidnapper missionærens lille datter, og sejler ad en underjordisk flod til et land beboet af et folk, som aldrig har mødt mennesker fra verden udenfor.
”Allan Quartermain” er en uafhængig fortsættelse af ”Kong Salomons miner”. Bøgerne kan både læses i forlængelse af hinanden og hver for sig.
Henry Rider Haggard (1856-1925) var en engelsk forfatter med danske aner. Efter sin debut med en fagbog om Sydafrika, var han med til at introducere genren ”tabte verdener”, gennem romanhelten Allan Quatermains eventyr. Flere af Haggards bøger er blevet filmatiseret og har desuden inspireret ”Indiana Jones”-filmene.
Show more