Charlottes violin
    
Share this book    
”Jeg løfter hånden og lader lillefingeren stryge forsigtigt over den mørke stribe på det spinkle kæbebens venstre side. Så sænker jeg hånden en anelse og gør den samme bevægelse over den rødmende plet på kravebenet. ”Du burde slappe lidt af, lille skat,” hvisker jeg. Charlotte misser med øjnene. så smiler hun, bukker sig hurtigt forover og kysser mig, og nu er hun sprunget ud på gulvet. ”Jeg er ikke lille,” ler hun glad. Hun står ved fodenden og ser efter noget på gulvet.”
Mogens Fausting er efter tyve år hos en af Europas førende violinbyggere vendt tilbage til Aarhus for at drive familiens eget traditionsrige værksted videre. En dag kommer den unge musikstuderende Charlotte ind i forretningen for at få repareret sin violin. Det tager ikke den midaldrende Mogens lang tid at forelske sig hovedkulds i den unge piges store skønhed og talent, og han sætter sig for at finde en italiensk mesterviolin til hendes debut som koncertviolinist. De to bliver elskende, men Mogens' jalousi truer med at ødelægge alt.
Karsten Brejnbjerg Christensen (f. 1958) er en dansk forfatter og violinbygger. Efter sin svendeprøve i violinbygning fra Newark School of Violinmaking i 1979 drev han i flere år eget violinbyggerværksted. Siden uddannede han sig til cand.mag. i litteraturvidenskab og har sideløbende med sit arbejde i den offentlige sektor skrevet en række bøger, hvoraf flere har violinen som tema.
Show more