Dødskysset
  
Share this book    
Den ene kalder sig Casanova, fordi han har en lidenskab for unge smukke kvinder – og ikke kan nøjes med én ad gangen. Hans ”jagtområde” er kollegier på den amerikanske østkyst. Den anden, der kendes som ”Gentlemanmorderen”, opererer på den modsatte kyst – i Los Angeles. Fælles for de to er, at de er koldblodige voldtægtsforbrydere og massemordere.
Den erfarne kriminalassistent og psykolog Alex Cross bliver efter eget ønske involveret i begge sager, da hans niece Naomi er blevet bortført. Kort efter forsvinder også en nyuddannet kvindelig læge. Det mærkværdige er, at bortførelser og mord sker efter samme mønster på øst- og vestkysten. Arbejder de to uhyggelige forbrydere sammen? Er der i virkeligheden én og samme person? Et spor fører til South Carolina og et gammelt slavefængsel, hvor Alex Cross finder nye gruopvækkende hemmeligheder.
”Dødskysset” blev i 1997 filmatiseret med den danske titel ”Samleren – Kiss the Girls” med Morgan Freeman og Ashley Judd i hovedrollerne. ”Alex Cross” er titlen på serien om kriminalassistenten af samme navn, der gang på gang må bevæge sig ind i det komplicerede net, der er seriemordere og andre kriminelles sind. Serien består af mere end 12 bind, hvoraf flere er filmatiseret. James Patterson (f. 1947) er en amerikansk forfatter, der står bag et væld af spændende krimier og thrillere, hvoraf et par er blevet filmatiseret. James Pattersons bøger er blevet oversat til flere sprog og har opnået stor succes over hele verden.
Show more