Äidit palaavat aina

Äidit palaavat aina

Description of book

”Sainko minä sen vihdoin kuolemaan?”

Psykologinen jännitysromaani äideistä ja heidän lapsistaan. Yksi katoaa, toinen toivoo äitinsä kuolemaa ja kolmas ei pääse irti menneisyydestään.

Tunnettu tv-toimittaja Heidi Rastimo katoaa kotoaan yön aikana. Kukaan ei tiedä, onko hän jättänyt perheensä vapaaehtoisesti vai liittyykö tapaukseen rikos.

Kriminaalipsykologi Kaisa Halla on palaamassa hoitovapaalta töihin vankilaan, kun hän kohtaa päiväkodin parkkipaikalla Rastimon aviomiehen, joka itkee lohduttomasti autossaan. Hämmentävä katoamistapaus ei jätä Kaisaa rauhaan. Vankilassa hän saa asiakkaakseen miehen, jota epäillään muistisairaan äitinsä surmaamisesta. Vanhemman ja lapsen roolien tarkastelu saa Kaisan pohtimaan omaa rooliaan sukupolvien ketjussa.

Äidin palaavat aina kertoo äärimmäisistä ratkaisuista ja siitä, kuinka vaikeaa läheisintäkin ihmistä on joskus rakastaa.

Jenni Kokander (s. 1980) on tunnettu näyttelijä, kirjailija ja viihteen moniottelija. Kokander rakastaa punajuuria, mammutteja ja Kreetan saarta. Äidit palaavat aina on hänen kolmas romaaninsa. Se on itsenäinen jatko-osa teokselle Yksi miljoonasta.