Amerika, Amerika

Amerika, Amerika

Description of book

Nytårsnat 1859 bliver Andreas spået, at han skal ud på en lang, lang rejse i det nye år. Hans bedstefar siger for sjov, at han sikkert skal helt til Amerika.

Endnu er der kun en enkelt fra dalen, som er rejst den lange vej, men alligevel vækker tanken om Amerika en drøm i Andreas – en drøm om at komme væk fra det fattige husmandssted i Gudbrandsdalen, hvor han i 15 år har levet med sult og fattigdom – uden udsigten til nogensinde at slippe ud af gælden og det hårde slid.

Så en nat beslutter han sig. Det er nu eller aldrig. Han sniger sig ind på den største gård i dalen og stjæler et kostbart guldur – nu er der ingen vej tilbage!

Den lange rejse er begyndt...

Torill Thorstad Hauge (1943-2014) blev født i bygden Trysil i Norge. Hun blev uddannet på Statens Håndværks- og Kunstindustriskole og studerede senere etnologi ved Oslo Universitet. Hun har skrevet en lang række populære historiske romaner blandt andre ungdomsromanerne "Den lange rejse" om en ung nordmand, der tager til USA for at gøre lykken og ender med at opleve den forfærdelige borgerkrig.

What other people think

Reviews of Amerika, Amerika

There are not enough ratings yet

There are not enough ratings yet