De vijand in de spiegel

De vijand in de spiegel

Description of book

Een allesbeslissende confrontatie ligt op de loer...

Van de Deens-Servische huurmoordenaar Vuk ontbreekt sinds Enkele reis Kopenhagen ieder spoor. Hij is gevlucht naar de Verenigde Staten, waar hij zich voordoet als John. Na 9/11 achterhaalt de FBI echter dat zijn papieren niet kloppen en Vuk wordt opgepakt. Ze sluiten een deal. In ruil voor Amerikaans burgerschap doet Vuk voor de FBI onderzoek naar een Al Qaida-man met een Deense achtergrond.

In Denemarken krijgt Per Toftland tegelijkertijd de taak om terroristische islamitische groepen op te sporen. Hij stuit op geheime geldtransfers, de handel in honing en komt uiteindelijk op het spoor van de ‘Troonopvolger’ terecht. De man waar Toftlands aartsvijand Vuk ook naar op zoek is…

Leif Davidsen (1950) is een Deense auteur, die vooral bekend is vanwege zijn thrillers. Na in de Verenigde Staten gestudeerd te hebben, is Davidsen journalist geweest in Moskou voor Deense nieuwszenders. Davidsen weet dan ook een realistisch beeld van Denemarken, de V.S. en Rusland te schetsen op zowel politiek, religieus als maatschappelijk niveau. De vrouw op de foto werd uitgeroepen tot beste Scandinavische thriller van 1999.

Author.Leif Davidsen