Djævelens discipel

Djævelens discipel

Description of book

Under et besøg i New York føler Lestat sig forfulgt, og da forfølgeren omsider giver sig til kende, viser det sig at være selveste Djævelen, der har et interessant forslag at gøre vampyren: Han trænger til en assistent og tilbyder Lestat jobbet. Djævelen inviterer Lestat på en tur til Himmel og Helvede og stiller ham overfor det svære valg: Vil han støtte Gud eller Djævelen?

Anne Rices "Vampyrkrøniken" består til dato af 12 bøger, hvoraf de 9 er oversat til dansk. Første bind i serien, "En vampyrs bekendelser", om vampyrerne Louis og Lestat blev i 1994 filmatiseret med Tom Cruise og Brad Pitt i hovedrollerne.

Den amerikanske bestsellerforfatter Anne Rice (f. 1941) skriver gyser- og fantasyromaner, der ofte har vampyrer, hekse og mumier i hovedrollerne. Bedst kendt er hun for debutromanen "En vampyrs bekendelser" fra 1976, der blev filmatiseret i 1994 med Tom Cruise og Brad Pitt i hovedrollerne. En stor del af hendes romaner foregår i New Orleans, hvor hun selv er født og har boet det meste af sit liv. Hendes arbejde har desuden haft en betydelig indflydelse på ungdomsundergrundskulturen Goth.