Kaikki isäni hotellit

Kaikki isäni hotellit

Description of book

Kaikki isäni hotellit on yhtä aikaa sympaattinen ja hurja tarina hotellinomistaja Berryn perheestä, jota elämä heittelee niin 1950-luvun ikävystyttävässä New Hampshiressa kuin 1960-luvun iloisessa Wienissä.

Berryjen maailmassa mikään ei ole varmaa. Minä-kertoja John kuljettaa eriskummallisen perheensä läpi vuosien ja hotellien. Miten käy koulukiusatun Frank-veljen ja kauniin Frannyn, entä Lillyn joka lakkaa kasvamasta tai Eggin joka rakastaa Surua? Entä John itse?

Rikas kerronta, sisäkkäiset tarinat ja tutut detaljit - karhu, paini, Wien - ottavat paikkansa tässä Irvingin tuotannon parhaimmistoon kuuluvassa romaanissa.

Amerikkalainen John Irving (s. 1942) nousi maailmanmaineeseen vuonna 1980 julkaistulla teoksellaan Garpin maailma, ja tämän jälkeen hän on luonut loistavan kirjailijanuran. Amerikkalaisista nykykirjailijoista Irving on suomalaisille tutuimpia ja rakkaimpia. Keltaisen kirjaston kirjailijoista hän on ylivoimaisesti suosituin.

Nykyajan Charles Dickensinä pidetty Irving kirjoittaa eeppisiä, mukaansatempaavia ja koskettavia romaaneja. Irving on saanut romaaneistaan ja muista teoksistaan lukuisia palkintoja, mm. O. Henry -palkinnon ja National Book Awardin sekä Oscar-palkinnon käsikirjoituksesta elokuvaan Oman elämänsä sankari.

Finnish

What other people think

Reviews of Kaikki isäni hotellit