Kaksoisolento
Upcoming book
E-book: 5/2/2024Audiobook: 5/9/2024

Kaksoisolento

Description of book

”Jos koskaan kirja on ollut tärkeä, se on tämä.” – Bill McKibben

Jo vuosia Naomi Klein on sekoitettu sosiaalisessa mediassa Naomi Wolfiin. He ovat hieman samannäköisiä, heillä on sama nimi ja heillä on aiemmin ollut myös samantyyppisiä ajatuksia. Mutta sitten Wolfin ajatusmaailma yllättäen muuttuu. Klein alkaa saada toiselle Naomille tarkoitettuja viestejä, joiden sävy ja sisältö yllättävät hänet. Mitä ihmettä on tapahtunut?

Wolf oli arvostettu feministi, kirjailija ja liberaali poliittinen vaikuttaja, mutta nyt hän näyttää vajonneen syvälle Yhdysvaltojen äärioikeistoon. Miten hän päätyi uskomaan järjettömältä kuulostaviin, jopa vaarallisiin salaliittoteorioihin?

Tässä teoksessa Klein kääntää katseensa salaliittoajattelun ja poliittisen vastakkainasettelun kärjistymiseen. Aikamme taloudellisten ja poliittisten kriisien keskellä kahtiajako kiihtyy nopeasti ja sitä ruokitaan ylimmältä poliittiselta taholta. Kuivan humoristiseen ja viiltävään tyylinsä Klein pyrkii ymmärtämään kaksoisolentoaan, nykymaailmaa – ja samalla itseään.

”Ei tule mieleen kirjaa, joka paremmin kuvaisi nykyajan hulluutta.” – Michelle Goldberg, New York Times

Naomi Klein on yksi aikamme vaikutusvaltaisimmista ajattelijoista. Hän on palkittu toimittaja, aktivisti ja professori, joka on tutkinut poliittisia sokkeja, ilmastonmuutosta ja superbrändejä jo yli kaksi vuosikymmentä. Hänen uusin teoksensa Kaksoisolento nousi ilmestyttyään New York Timesin bestsellerlistalle, ja se valittiin muun muassa Time-lehden vuoden 2023 kymmenen parhaan kirjan joukkoon.