Krigets största misstag

Krigets största misstag

Description of book

I augusti 1940 utsätts Berlin för ett bombanfall. Adolf Hitler blir rasande och beordrar omedelbart att en rad gigantiska luftvärnstorn ska byggas – vart och ett dyrare än stadens olympiska anläggningar. Tornen visar sig dock vara ineffektiva och är ett slöseri med resurser. Hitler slarvar även bort ett bra tillfälle att driva ut britterna ur Nordafrika och lägga beslag på Mellanösterns ovärderliga oljekällor, och till synes utan anledning drar han in stormakten USA i kriget i Europa.

Om Adolf Hitler hade hållit huvudet kallt, hade kriget mycket väl kunnat få en annan utgång. Men Führern är inte ensam om att begå ödesdigra misstag, och västmakterna har sig själva att skylla för att diktatorn kan sätta Europa i brand.

Del 22 i serien "En värld i krig" fördjupar sig i krigets största misstag.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

AudiobookE-book

Swedish

What other people think

Reviews of Krigets största misstag