Mardrömsmannen som stal min barndom
Upcoming audiobook
8/26/2024

Mardrömsmannen som stal min barndom

Description of book

Stine Reksten växer upp i en liten by på Vestlandet. Hemma går hennes mamma omkring med hörselskydd för att stänga ute ljudet från barnen, medan socialtjänsten försöker hjälpa den dysfunktionella familjen.
En kväll går Stine ut på nätet i mobilen som hon fått på sin elvaårsdag och skapar en profil på en chattsida. För första gången i sitt liv får hon positiv uppmärksamhet. Några veckor senare skriver hon: ”Vilket är det minst smärtsamma sättet att dö på?”, i chattgruppen. Innan meddelandet hinner raderas får hon ett svar: ”Du får inte lämna den här världen innan du har lärt känna mig. Allt kommer att ordna sig, det lovar jag.”
Mannen presenterar sig som Otto – en trettiosju år gammal man från Østlandet. Efter några månaders kontakt kommer han till Vestlandet för att träffa Stine. Det blir början på en mardröm fylld av övergrepp som pågår i flera år.
Många år senare ser Stine en bild av Otto i tidningen. Han är på en konsert och står längst framme vid scenen, omgiven av en massa barn. Hon förstår att det kan finnas fler offer där ute, och hon vet att hon måste stoppa honom. Nu är rollerna ombytta. I två års tid samlar hon bevis, innan hon går till polisen. Under utredningen uppdagas fler offer, och tack vare Stine kan polisen gripa mannen och få honom åtalad och dömd.