Skratt i mörkret

Skratt i mörkret

Description of book

Albert Albinus är en välrespekterad och framgångsrik filmkritiker med ett stadigt, om än något tråkigt, äktenskap. Den stadiga rytmen i hans liv förändras när han faller för Margot, en vacker 17-åring som snart börjar manipulera honom för att uppnå sina filmstjärnedrömmar. Tillsammans med filmproducenten Axel Rex blir Margot allt djärvare i sitt utnyttjande av Albinus, med duppelspel och tragik som följd.

Skratt i mörkret är en elegant historia om falskhet och begär, med Vladimir Nabokovs typiskt mörka syn på relationer. I översättning av Caj Lundgren.

VLADIMIR NABOKOV [1899-1977] föddes i Sankt Petersburg. 1919 flydde han undan den ryska revolutionen till England och levde sedan i livslång exil i Tyskland, Frankrike, USA och Schweiz. Han har publicerat romaner, noveller, dikter och dramatik och fick sitt stora genombrott med romanen Lolita [1955], efter att ha övergått från ryskan till att skriva på engelska. Utöver författarskapet var Vladimir Nabokov även en erkänd fjärilskännare och konstruktör av schackproblem.

E-book

Swedish