Telefonsoldater

Telefonsoldater

Description of book

Telefonsoldater er en øjenåbnende roman om en af de store, ufortalte fortællinger fra Første Verdenskrig – om kvinderne fra det amerikanske signalkorps, som udførte afgørende arbejde ved frontlinjen og nedbrød kønsbarrierer i militæret.

Da general John Pershing i juni 1917 ankommer til Frankrig, støder han øjeblikkeligt på et afgørende problem. Hans opgave er at indsætte amerikansk militær i Europa, men han er ude af stand til at kommunikere med tropper i felten. Hæren er i akut mangel af telefonoperatører.

De bedst uddannede telefonoperatører i USA er kvinder, men kvinder har ikke lov at blive indrulleret i hæren. Alligevel begynder det amerikanske signalkorps at rekruttere dem, og mere end 7.600 melder sig til at kæmpe med ved fronten.

Blandt dem er Grace Banker fra New Jersey, som underviser i arbejdet ved omstillingsbordet; den franske Marie Miossec, der ønsker at blive operasanger og tyveårige Valerie DeSmedt, der er opsat på at kæmpe for sit hjemland, Belgien.

Blandt de første kvinder, der tjener i den amerikanske hær, skal de komme til at opere over hele Frankrig, tæt på frontlinjen, under kanonild, bombardementer og gennem den spanske syge. De mandlige soldater, som de erstatter, brugte et minut på at stille hvert opkald igennem. Telefonsoldaterne skal bruge blot ti sekunder.

Baseret på en sand historie fortæller Telefonsoldater om kvinderne i det amerikanske signalkorps, der ærefuldt tjente deres land og spillede en afgørende rolle i de allieredes sejr. Deres historie er aldrig blevet fortalt – før nu.

AudiobookE-book

Danish