Den nya gröna vågen

Den nya gröna vågen

Beschrijving van het boek

”Vad spelar det för roll om jag gör något?”

När klimatfrågan behandlas i böcker, media och av politiker landar det inte sällan i undergångsscenarier. Domedagsprofeternas version lägger sig som en blöt filt över viljan att förändra. Folk slutar tänka nytt innan de ens hunnit börja.

I Den nya gröna vågen berättar en av vår tids mest beundrade och respekterade politiker om motsatsen. Resultatet har blivit en inspirerande bok i positiv anda om lösningar och befintliga goda exempel. Maria Wetterstrand vill rikta strålkastaren på dem som går i bräschen så att fler kan följa efter.

”Det är dags för nästa steg. Därför är det är stimulerande att äntligen få ge utrymme åt lösningarna, åt de goda nyheterna och åt dem som skapar dem …” skriver Maria Wetterstrand i förordet. Det kan vara en bilpool i Hammarbyhöjden, en större havsbaserad vindkraftpark eller ett landsting i Norrland som erbjuder läkartider med webcam för att folk ska slippa resa många mil i bil.

Maria menar att de goda gröna exemplen finns överallt runt om oss om vi bara tittar efter. En och en kanske det inte verkar så märkvärdigt, men samlat blir det överväldigande.

”Jag vill påminna om att i varje land på hela planeten finns det människor som är engagerade och som väljer att ta ansvar. Företagsledare, politiker och enskilda människor. Vi som försöker är aldrig ensamma, vi är tvärtom en del av en växande global rörelse för att rädda klimatet. En ny grön våg. Varje person som tar steg i rätt riktning kommer att inspirera fler att göra likadant. Det goda exemplet har betydelse, i stort och smått.”

Den nya gröna vågen är också en bok om hur Maria hittade sitt eget engagemang under tonåren, vad som väckte ilskan och vad som fortfarande får henne att arbeta vidare. Och hur det känns när man inser att det inte alltid är så lätt att leva som man lär.

AuteurMaria Wetterstrand

E-book

Zweeds

Wat anderen vinden

Recensies over Den nya gröna vågen

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen