Drottningen
Verwachte uitgave

Luisterboek & E-book: 10-10-2024

Drottningen

Beschrijving van het boek

Efter en direktsänd tv-intervju i Sundsvall försvinner Sveriges miljöminister spårlöst. Påföljande morgon hittas han nedgrävd i en dynghög på en övergiven grisfarm i den lilla byn Bråsjö i Medelpad. Endast kraniet sticker upp ur dyngan, ansiktet har blivit uppätet av afrikanska soldatmyror. Polisens misstankar riktas genast mot en grupp klimataktivister som demonstrerat mot beslutet att bygga en stor pappersfabrik i byn. Snart kallas Nathalie och de andra i Nationella gärningsmannaprofilgruppen in.

På Stockholms slott nås Hennes Majestät Drottningen av nyheten om mordet. Det får henne att maskera sig och ge sig ut i en verklighet hon helst hade velat glömma.

Samtidigt får Nathalie och Johan det allt tuffare att hålla passionen vid liv. De pendlar mellan sina respektive barn i Uppsala och Sundsvall, och tiden att umgås med varandra blir allt mindre. Johan är pappaledig med deras ettårige son, men eftersom mordet sker i byn där han växte upp bestämmer han sig för att ta en titt på brottsplatsen. I jakten på vad som verkar vara landets mest ohyggliga seriemördare någonsin tvingas de in i ett till synes oöverblickbart kaos, fullt av individer med oklara agendor.

Drottningen är den elfte fristående delen i Jonas Moströms populära och prisbelönta deckarserie om psykiatriker Nathalie Svensson och kriminalkommissarie Johan Axberg.

Zweeds