Boekomslag van Diagnos: duktig : handbok för överambitiösa tjejer och alla andra som borde bry sig

Diagnos: duktig : handbok för överambitiösa tjejer och alla andra som borde bry sig

Beschrijving van het boek

Vi är välutbildade, men förgås av tvivel på oss själva. Vi är framgångsrika, men jagas av rädslan för att bli avslöjade. Vi är ambitiösa, plikttrogna, målmedvetna ... och en snabbt växande grupp i statistiken över sjukskrivna med psykisk diagnos.

Unga kvinnor, födda på 1960- och 1970-talet, går sönder redan i början av sitt yrkesverksamma liv. Tjejer som rimligtvis borde vara friska och starka jobbar sig trötta och ledsna fortare än de hunnit säga övertidsersättning.

Var kommer alla dessa duktiga flickor ifrån? Och hur kan man förstå och hantera den sjukliga duktigheten? Boken tar upp ämnen som: Var kommer beteendet ifrån? Vad gör man åt sin duktighet? Måste man sluta vara duktig? Vad kan chefen göra? Vad kan du ställa för krav på din chefsorganisation?

Dessa frågor diskuteras av forskare, psyko-terapeuter, beteendevetare, ledarskaps-utvecklare och chefer. Resonemanget varvas med sex tjejers egna berättelser om sina höga krav på sig själva och vad som hände när de insåg att de var tvungna att förändra sin livsstil. Boken är fylld av tips, råd och inspiration och kan läsas i ett svep eller styckevis. Den lämpar sig även väl som diskussionsunderlag.

Detta är en handbok för unga kvinnor och deras omgivning:

om hur du slutar att vara duktig och istället blir en bra medarbetare, ledare, mamma, lärare eller partner som är lika lyhörd för dig själv som för andra.

om hur man förhindrar ohälsa hos det framtida humankapitalet både på individ- och på organisationsnivå.

som visar vi på de strukturella orsakerna till unga kvinnors kravfyllda liv.

som ger tips, råd och inspiration till både de sjukligt duktiga flickorna och personerna i deras omgivning.

Illustrationer av Annika Smajic

E-book

Zweeds