Den döende detektiven

Vurdering 4.3
12t 45min
471 Sider
bookCoverFor

Beskrivelse av boken

Lars Martin Johansson, i sin krafts dagar chef för Rikskriminalen, legendarisk mordutredare och bland sina kolleger känd som mannen som kunde se runt hörn. Numera är han pensionär och lever ett annat liv än då. Fast se runt hörn kan han fortfarande.

Stockholm i början på juli, Johansson har åkt in från landet för att uträtta ärenden. På vägen åter faller han för frestelsen att göra en avstickare till Sveriges bästa korvkiosk på Karlbergsvägen. För vem orkar köra bil till landet på fastande mage?

När han tre dygn senare kvicknar till liv ligger han på intensiven på Karolinska sjukhuset drabbad av en blodpropp i hjärnan sekunden innan han skulle hugga tänderna i sin grillade Zigeunerwurst med surkål och fransk senap. En annan Johansson och att se runt några hörn är inte längre att tänka på. Samtidigt som hans gamla liv plötsligt försöker gripa tag i honom på nytt. Hans egen läkare berättar en hemsk historia om ett tjugofem år gammalt ouppklarat mord på en nioårig flicka. Prima virke för den som kan se runt hörn men knappast något för Johansson i det skick som han numera befinner sig i.

Forfatter(e):

Innleser(e):

Format:

Lydbok
E-bok

Tid lydbok:

12t 45min

Sider e-bok:

471

Språk:

Svensk

Utgitt:

13.8.2010

Forlag lydbok:

Bonnier Audio

ISBN lydbok:

9789173484329

Forlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789143509953