Den gränslöse

Vurdering 4.2
19t 31min
546 Sider
Avdelning Q
bookCoverFor

Beskrivelse av boken

En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.

Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina.

Den gränslöse är den sjätte delen i Jussi Adler-Olsens hyllade kriminalserie om Avdelning Q. En berättelse om vanvett, passion och besatthet.

Forfatter(e):

Innleser(e):

Oversetter(e):

Leif Jacobsen

Format:

Lydbok
E-bok

Tid lydbok:

19t 31min

Sider e-bok:

546

Språk:

Svensk

Utgitt:

4.5.2015

Forlag lydbok:

Bonnier Audio

ISBN lydbok:

9789176510285

Forlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100152246