Millie Birds bok om döda saker

Vurdering 3.4
8t 29min
227 Sider
bookCoverFor

Beskrivelse av boken

En hejdlös historia om en borttappad flicka, två vildsinta pensionärer och ett oförglömligt äventyr

Millie Bird är sju år gammal och har hunnit lista tjugosju föremål i sin Bok om döda saker när hennes pappa plötsligt blir nummer tjugoåtta. Vem ska nu svara på alla Millies frågor om världen? Och vem ska göra hennes mamma glad igen?

En dag blir Millie lämnad ensam kvar i köpcentret. Hennes mamma måste ha gått vilse på vägen tillbaka. Ingen lägger märke till den rödhåriga flickan med lika röda gummistövlar som sitter och väntar under stället med damunderkläder i kolossalformat. Inte förrän den åttiosexårige före detta maskinskrivaren Karl dyker upp. Karl hittar Millie. Och Millie och Karl hittar i sin tur Millies vresiga åttiotvååriga granne Agatha. Alla har de förlorat någon. Karl sörjer fortfarande sin älskade fru, och Agatha har inte lämnat huset sedan hon blev änka. Tillsammans ger de sig av på en halsbrytande resa genom Australien. De är på jakt efter Millies mamma. Och de är beredda att bryta mot alla regler.

Millie Birds bok om döda saker är en rörande, dråplig och charmig berättelse om sorg och vänskap, och om att det aldrig är för sent att njuta av livet.

Forfatter(e):

Innleser(e):

Oversetter(e):

Helena Hansson

Format:

Lydbok
E-bok

Tid lydbok:

8t 29min

Sider e-bok:

227

Språk:

Svensk

Utgitt:

10.6.2015

Forlag lydbok:

Bonnier Audio

ISBN lydbok:

9789176510933

Forlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100152437