Bokomslag for Bär den som en krona

Bär den som en krona

Beskrivelse av boken

Sanna Tahvanainens roman är en skildring av drottning Victoria av England (1819-1901), en berättelse om hennes liv som isolerat barn, mäktig regent och måttlös kvinna som var vansinnigt förälskad i sin make.

Drottning Victoria slits mellan prins Alberts krav och sina egna förväntningar. Äktenskapet blir en maktkamp: Victoria är ständigt gravid och Albert tar över allt mer som regent.

Victoria älskar extravaganser samtidigt som hennes största skräck är att svämma över och förvandlas till en samling dubbelhakor och extramagar.

När Albert dör draperar Victoria palatset i svart tyg.

Bär den som en krona är en modern roman om en ovanlig kvinnas utveckling från kuvad flicka till flödande regent - en historia om kontroll, kött och kärlek.

Det är jag som är suveränen! Det är jag som är suveränen! Jag går omkring och intalar mig det om nätterna när jag inte får en blund i ögonen. Tänker på min röst varje gång jag säger något, högt för mig själv eller till någon annan. Ända sedan Albert talade om för mig att min röst är min största tillgång, tycker jag att min röst låter underlig. Måste jag bli annorlunda bara för att jag gifter mig?

LydbokE-bok

Svensk