Bokomslag for Epävarmalla tiellä
Kommende lydbok
7.8.2024

Epävarmalla tiellä

Beskrivelse av boken

Yläluokan loistoa ja kasvukipuja sortovuosien ajan Vaasassa.



Eletään vuotta 1901, ja Venäjän tsaarin kiristynyt ote Suomesta ravistelee väestöä. Vaasan kauppakaupungissa Monteliuksen perhe nauttii saavuttamastaan asemasta seurapiireissä. Mutta minkä voi saavuttaa, sen voi myös menettää.

Siri Monteliuksella on vaikeuksia sopeutua yläluokkaisen aviovaimon kapeaan rooliin, ja hän huomaa kaipaavansa muutakin kuin perhe-elämän suojaa. Kun Vaasaan saapuu runoilija Georg Ståhl, Siri joutuu punnitsemaan, kuinka korkean hinnan hän on valmis maksamaan hetken vapaudesta. Samaan aikaan esikoispoika Albertin tulevaisuus on vaakalaudalla, kun uutiset uudesta asevelvollisuuslaista tihkuvat suomalaisten korviin. Hänen isänsä Rudolf tekee kaikkensa turvatakseen perheen aseman ja pelastaakseen poikansa asepalveluksesta Siperiassa.

Menneen ajan Vaasa herää henkiin historiallisessa romaanissa, jossa Monteliuksen perheen jäsenet etsivät tietään rakkauden, velvollisuuksien ja yhteiskunnallisten muutosten armoilla.

Mikaela Nykvist on suomenruotsalainen kirjailija, joka on kuvannut Vaasan seutua myös 1800-luvulle sijoittuvassa Runsor-kirjasarjassaan.