Bokomslag for Fakiiri joka juuttui Ikea-kaappiin

Fakiiri joka juuttui Ikea-kaappiin

Beskrivelse av boken

Räävitön satiiri tarjoilee kutkuttavan hauskan seikkailun

"Miehellä oli valkoinen turbaani ja valtavat viikset, pitkä ja luiseva kaveri, ryhmyinen kuin puunrunko, no sellainen hindu", kuvailee romanitaksi asiakastaan Charles de Gaullen lentokentällä.

Pariisiin saapunut intialainen fakiiri Ajatušatru on menossa Ikeaan ostamaan mainoksessa nähtyä piikkimattoa, hintaan 99,99. Ajatušatru on lähtenyt matkaan mukanaan vain koko kylän voimin kerätty satasen seteli, joten kun selviää että vuode saapuu kauppaan vasta seuraavana päivänä, joutuu fakiiri yöpymään Ikeassa. Näin hän päätyy juuttumaan vaatekaappiin ja kaapin matkassa uskomattomaan seikkailuun, jonka aikana muun muassa matkaa halki Euroopan, löytää ystävyyttä ja elämänsä rakkauden, tekee parannuksen ja kirjoittaa elämästään kirjan.

Maailmalla menestystä niittänyt bestseller on kutkuttava seikkailu, joka kasvaa humaaniksi kommentiksi länsimaisesta yhteiskunnasta, joka kohtelee paremmin tavaroita kuin laittomia siirtolaisia.

Romain Puèrtolas (s. 1975) on raskalaiskirjailija, joka työskenteli ennen kirjailijan uraansa poliisina laittomien siirtolaisten parissa. Fakiiri joka juuttui Ikea-kaappiin on hänen esikoisromaaninsa.