InnebandyPiraterna - Första säsongen

InnebandyPiraterna - Första säsongen

Beskrivelse av boken

Anton, Emil och Viktor är tre av killarna i Tågaborgs framgångsrika juniorlag. De gör sin sista säsong som juniorer innan det är dags att ta steget ut i vuxenvärlden. De stora stjärnorna i laget, Charlie och Brian, förväntas gå till något elitlag. De inte lika talangfulla spelarna lägger klubban på hyllan eller spelar för skojs skull i korpen.

Samtidigt är det premiär för den helt nya Floorball World Tour, en konkurrent till de inhemska ligorna och seriespelet. En serie turneringar där vem som helst kan anmäla ett lag och tävla om miljoner i prispengar.

Det är en möjlighet för killarna att förbli ett lag och spela innebandy på heltid. Men det innebär också att de kastas från en trygg juniorserie i Skåne till att resa jorden runt. Varje match innebär en kamp för att överleva på touren. Vinna eller försvinna. ära - och pengar.
Det stora äventyret, att mäta sig med de allra bästa.

Sagt om boken:
"En härligt visionär skildring av stor kärlek till innebandyn, där vänskap och lagkänsla betyder allt. Den har en given plats på sonens nattygsbord, och på mitt!"
Mika Kohonen - utsedd till världens bästa spelare 2009

"Wow! En innebandybok som fängslar en från den första sidan. En ny värld som man nästan önskar var verklig! Toppen."
Niklas Jihde (som gjort flest mål genom tiderna i det svenska landslaget)

Om författaren:
Författaren Sölve Dahlgren har följt innebandyn i Sverige sedan 1990 och sett hur sporten gått från gymnastiksalar till de stora arenorna. Som journalist har han bevakat SM, Europacupen och VM. Han har suttit som chefredaktör för förbundstidningen Svensk Innebandy och haft styrelseuppdrag i Skånes Innebandyförbund och FC Helsingborg. I boken InnebandyPiraterna beskriver han en möjlig framtid där några entreprenörer skapar konkurrens och lockar de bästa spelarna. Inte till en piratliga - utan en tour.

Hva andre tenker om boken

Anmeldelser av InnebandyPiraterna - Första säsongen