Bokomslag for Kaukana jossain onnenmaa

Kaukana jossain onnenmaa

Beskrivelse av boken

Romaani onnen etsijöistä

Työterveyspsykologi Otto Marras on 39-vuotias, kun kaksi hänen elämänsä naista jättää hänet. Eloisa-vaimo lähtee luomaan uutta uraa Tampereelle ja Oton äiti Kaarina lumoutuu plastiikkakirurgiasta. Otto jää asumaan helsinkiläiseen kerrostalokolmioon murrosikäisen Valo-pojan kanssa. Hänen niskoilleen jää myös Kaarinan rapistuvasta rintamamiestalosta huolehtiminen. Oma keski-ikä uhkaa, vaikka Otto luuli olevansa immuuni ikäkriiseille. Otolla on haave: hän haluaa kirjoittaa kirjan onnellisuudesta. Mitä onni on? Kokemukset, muistot ja teoriat kasvavat Oton päässä uusiksi kuvioiksi. Niiden valossa hän yrittää ymmärtää äitinsäkin elämää.

Kaarina on tullut äidiksi nuorena 1970-luvun alussa. Vuosikymmeniä piilotetut toiveet nousevat pintaan, kun Kaarina vanhenee. Mitä tapahtuu, kun Kaarina päättää hypätä uuteen ja muuttaa elämänsä? Johanna Venho kuvaa tarkasti elämän taitekohdissa itseään etsiviä ihmisiä.

Johanna Venho on kirjailija, joka on julkaissut niin runo- ja lastenkirjoja kuin romaaneja. Hänen runojaan on käännetty useille eurooppalaisille kielille. Työstään hän on saanut muun muassa Katri Vala ja Einari Vuorela -palkinnot.
Forfatter.Johanna Venho

E-bok

Finsk