Bookbeat logo
Kommende bok

Lydbok og e-bok: 5.9.2024

Kirjeitä sotapäällikölle

(Romaani eräästä katastrofista)

Beskrivelse av boken

Vaikuttava kertomus yhdestä aikamme järkyttävimmistä tietomurroista.

”Tämä ei ole paljastuskirja. Tämä on kirja pienen ihmisen paljaudesta keskellä massiivista tietomurtoa. Paljaudesta suurien tunteiden keskellä: avuttomuuden, pelon, vihan, häpeän, pettymyksen, surun, toivon ja selviytymisen halun. Kaikkien niiden terapiassa esiin tulleiden tunteiden, joiden suostumukseton, häikäilemätön levittäminen on julmuutta paljaimmillaan.”

Tietomurron kohteeksi joutuneessa psykoterapiakeskuksessa pitkään työskennellyt kirjailija-terapeutti alkaa seurata oikeudenkäyntiä, jossa teosta on epäiltynä mies, jonka etunimet saavat kirjailijan ajattelemaan historian kuuluisia sotapäälliköitä. Syyte koostuu yli 30 000 törkeästä rikoksesta: potilasrekisteriin kohdistuneista tietomurroista, yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä, potilaiden kiristyksestä ja kiristyksen yrityksestä.

Kirjailija on pitänyt tietomurtoa seuranneista dramaattisista viikoista ja kuukausista päiväkirjaa. Oikeudenkäynnin alettua hän palaa kolmen vuoden takaisiin muistiinmerkintöihinsä ja alkaa kirjoittaa kirjeitä sotapäälliköksi nimeämälleen miehelle. Kirjailija pohtii viesteissään tapahtunutta tietomurtoa, mahdollisen tekijän tai tekijöiden mielenmaisemaa, kyberturvattomuutta, digitaalisesta väkivallasta toipumista ja globaalia krakkeriyhteisöä.

Anja Snellman analysoi tosipohjaisessa romaanissaan myös median uutisointia ja suuren yleisön reaktioita tietomurtoon. Hän kirjoittaa kyberkatastrofista sen uhreja – niin psykoterapiakeskuksen potilaita kuin työntekijöitä – syvällisesti ymmärtäen.

Anja Snellman (s. 1954) on yksi rakastetuimmista ja luetuimmista suomalaisista nykykirjailijoista, joka on rohkeasti tarttunut ajankohtaisiin, arkoihin ja vaiettuihin aiheisiin. Kirjeitä sotapäällikölle on Snellmanin 27. romaani. Kirjailijantyönsä ohella Snellman työskentelee terapeuttina ja journalistina.

LydbokE-bok

Finsk