Bokomslag for Slangen

Slangen

Beskrivelse av boken

I 1956 gik det italienske passagerskib Andrea Doria ned efter en kollision med det svenske skib Stockholm - en katastrofe der nemt kunne være blevet værre end dengang, Titanic sank. Ifølge Cussler, som hele sit liv har interesseret sig for skibskatastrofer, blev skibet sænket.

Historien begynder to generationer efter forliset, da arkæologen Nina Kirov flygter fra et "terrorangreb" på sit udgravningssted og reddes af Kurt Austin og hans besætning på et NUMA-forskningsskib. Et hold arkæologer er vel ikke det mest oplagte terrormål, og Kurt Austin undrer sig såre. Men da han kommer under vejr med fundet af et mumificeret lig med initialerne C.C. i et oversvømmet mayatempel og en armeret vogn, der gik ned sammen med Andrea Doria, er scenen sat til et undervandseventyr dybt nede i skibets skrog skarpt forfulgt af medlemmerne af et hemmeligt broderskab, der angiveligt skulle have været opløst for mere end 300 år siden.

NUMA-serien

”Slangen” er første bind i Clive Cussler og Paul Kemprecos spændingsserie om Kurt Austin, leder af National Underwater & Marine Agency (NUMA).

Clive Cussler (1931-2020) var en amerikansk forfatter, der især var kendt for sine spændings- og actionromaner. Han var derudover også marinearkæolog og skattejæger, og den fiktive karakter Dirk Pitt, der er hovedperson i en lang række af Cusslers bøger, er i høj grad inspireret af Cussler selv.