Alkemins eviga eld

Alkemins eviga eld

Opis książki

Den åldrade gotländske glaskonstnären Justus Hartman var en av de sista alkemisterna. Det som drev honom var inte tanken på guld och rikedom, utan mystiken. Hårt förbundna, som i en sekt, höll han sina lärlingar.

Nu vill någon ta del av den innersta hemligheten innan Justus går i graven och en tidig morgon blir han bortförd från Visby lasarett. Hans brorson, kommissarie Tomas Hartman, söker efter sin farbror. Allt är sig likt i glashyttan fast fyrtio år förflutit. Minnet av Angelika, en förlorad kärlek, får Tomas att förlora fästet i sitt äktenskap. Det finns saker han aldrig har kunnat berätta för sin fru. En skuld som tyngt honom i alla år.

En man hittas död i en glaskista på Kosta Boda Art Hotel. Kriminalinspektör Maria Wern inser snart att det finns en koppling mellan det spektakulära mordet och Justus försvinnande. Men hennes nye chef styr utredningen med järnhand utan utrymme för intuition. Något som visar sig vara ett katastrofalt misstag i jakten på en mördare som fanatiskt följer alkemins principer.

Alkemins eviga eld är den tolfte delen i succéserien om kriminalinspektör Maria Wern.

Autor.Anna Jansson
Tom 12 - Maria Wern

AudiobookE-book

Szwedzki

Co myślą inni

Recenzje Alkemins eviga eld