Okładka książki dla Blågult - historien om Sveriges herrlandslag i fotboll

Blågult - historien om Sveriges herrlandslag i fotboll

Opis książki

Fotbollshistoria på ett helt nytt sätt! Från första landskampen 1908 fram till i dag. Lyssna på historien, hör de klassiska radiocitaten!

JESPER HÖGSTRÖM utnyttjar ljudbokens fantastiska möjligheter när han släpper ljudboksutgåvan av sin hyllade bok om Sveriges herrlandslags historia. Tack vare ett unikt samarbete med Sveriges Radio är boken rikligt illustrerad med autentiska radioreferat ur Sportradions arkiv, de legendariska radioklassikerna liksom mer okända guldkorn gör ljudboken till en fest för alla fotbollsälskare.

I BLÅGULT - HISTORIEN OM SVERIGES HERRLANDSLAG I FOTBOLL berättar Offsides Jesper Högström historien om Sveriges mest älskade landslag - från den första landskampen 1908 fram till i dag. Med unik närhet skildrar han toppar som VM-silvret på hemmaplan 1958 och bronset 1994, men också spelarstrejker, mutförsök och konflikter inom laget. Denna nya utgåva av Blågult är rejält uppdaterad och omarbetad, och innehåller helt nyskrivna avsnitt om åren med Zlatan och Hamrén, och om succén med landslaget under Janne Andersson. Boken bygger på över 50 intervjuer med spelare och tränare, samt flera tidigare okända skriftliga källor. En bok för alla som älskar fotboll, men också en bok om det framväxande moderna Sverige.

"Förbannat underhållande läsning. Högström målar briljant upp landslagets olika turer genom historien." Olof Lundh, TV4/Fotbollskanalen

"Bäst i test, Årets sportbok /.../ Förundrande, insiktsfull och mycket välskriven." Dagens Nyheter om Blågult

"Är man torsk på fotboll måste man ha en sådan bok." SVT Morgon rankar Blågult som en av "årets bästa böcker", alla kategorier

Szwedzki