Okładka książki dla Blodsarvet - Trilogin

Blodsarvet - Trilogin

Opis książki

Romanerna Krigarhjärta, Isöhäxan och Profetens tid utgör tillsammans nästan 1800 sidor storslagen fantasy om världen Livgård. Gastkramande spänning, kärlek och svek - Henrik Larssons (svenska!) trilogi Blodsarvet har allt. Här samlas böckerna för första gången i en volym. Det här är läsning för alla äventyrslystna från 15 år och uppåt, och kan jämföras med de riktigt stora i genren. Henrik Larsson trollbinder läsaren med suggestiva, ibland våldsamma scener.

KRIGARHJÄRTA är en oerhört stark och driven äventyrsberättelse om en pojke som förs bort av ett krigarfölje och långsamt upptäcker att han är mer än en vanlig bondpojke. Han flyr från stenbrottet där han arbetar som slav, och hamnar i krig.

9-årige Eriks liv tar en dramatisk vändning när den lilla by han lever i skövlas av ett krigarfölje. Han blir tillfångatagen och förs som slav till ett stenbrott i det främmande och varma Söderland. Åren går och Erik växer sig allt starkare. Långsamt börjar han förstå att han inte bara är en vanlig bondpojke, utan att ödet har något mer i beredskap för honom...

Så här beskriver författaren romanen: ”Idén med Krigarhjärta var att skriva en klassisk fantasyhistoria, men att vända upp och ner på många av byggstenarna. Jag har slopat trollkarlar, monster och drakar och istället byggt upp en värld som påminner lite om medeltiden. Fornnordisk mytologi har varit en stor inspirationskälla. Historien har självklart en hjälte, men gränserna mellan gott och ont är inte lika tydligt dragna som de brukar vara i fantasy. Vad som är rätt eller fel målas upp med hjälp av huvudpersonens åsikter istället för någon universell lag. Förhoppningsvis kommer småsaker som dessa göra att boken tilltalar fler än enbart de inbitna fantasyälskarna.”

ISÖHÄXAN. Erik Krigarhjärta befinner sig på de snötäckta Isöarna tillsammans med skuggväktaren Tolke och shamankvinnan Silda. Han söker bundsförvanter i kriget mot kung Sven Svartnacke, men planerna vänds upp och ner när sällskapet hamnar i klorna på en människoätande häxa.

PROFETENS TID. En profet som ständigt hotar, en åldrande konung och ett rike att hålla samman och beskydda! Karl Solhand och hans tigrar härjar i söder och det främmande folket från Västanbergen har fått en ny gud och ledare – Aluir – som hetsar sina tillbedjare att invadera Nordland. En trött och plågad Erik Krigarhjärta försöker driva angriparna på flykten när hans följe blir överraskade av ett bakhåll. Övermannade måste de fly hals över huvud, men med sig har de den mystiska bergskvinnan, Stormöga, som låter dem förstå att striderna bara börjat ... Gränserna mellan gott och ont börjar upplösas, vem är vän och vem är fiende? Och vad är rätt och fel att göra när du inte längre har något val?

Samlingsvolymen Blodsarvet innehåller dessutom bonusnovellen Jungfruresan.