Bortom huden
Nadchodzący audiobook
24.04.2024

Bortom huden

Opis książki

En kall och fuktig novemberkväll, tidigt 1990-tal, genomför en framväxande och alltmer modig nationalistisk rörelse en manifestation till minne av Karl den XII i Kungsträdgården i Stockholm. Utkommenderad polis försöker hålla motdemonstranter och anhängare åtskilda. I oredan som uppstår misshandlas en ung skinhead till döds.

Parallellt med händelserna i Kungsträdgården, tvingas flyktingar från ett sönderfallande Jugoslavien allt oftare få förstå att landet Sverige inte villkorslöst avser att välkomna dem med öppna armar.

Drygt tjugofem år senare utförs ett hänsynslöst attentat under Almedalsveckan i Visby, offren är medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Skytten försvinner spårlöst och jakten på mördaren visar sig mer intrikat än förväntat.

"Bortom huden" introducerar Elisabeth Collins utredare vid Invernesspolisen, Xabier Ericsson en vagabond med rötter i Baskien och Sune Rickardsson, utredare vid Östersundspolisen och boende i Brunflo. En trojka som försöker navigera rätt mellan grynnor och förrädiskt utlagda blindskär.

Autor.Jan Groth
Lektor.Magnus Roosmann

Szwedzki