Den inderste fare

Den inderste fare

Opis książki

Birgithe Kosovic modtager i 2019 Politikens Litteraturpris for Den inderste fare, hendes biografiske roman i to bind om Erik Scavenius

Den inderste fare er et politisk-personligt romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand.

I sommeren 1940 i et Danmark, der magtesløst er blevet besat af Nazityskland, vender kongen og statsministeren sig mod den mand, de tror kan føre landet mest sikkert gennem krigen: Erik Scavenius. Flere gange afviser han at lede samarbejdsregeringen, men indvilliger til sidst og forærer Danmark til tyskerne. Få statsledere har haft så klar og så vanskelig en opgave som ham. Få har bragt deres land så uskadt igennem en verdenskrig. Få har været så forhadt.

Birgithe Kosovic, født 22. marts 1972. Vokset op i Albertslund uden for København. Dansk mor og jugoslavisk far. Har læst Dansk på Københavns Universitet og arbejdet som korrekturlæser og undervist unge i journalistik, har været researcher på Månedsbladet Press og skrevet som featurejournalist for Information og Morgenbladet i Norge. Hendes roman Det dobbelte land fra 2010 vandt i 2011 DR Romanprisen, Weekendavisens Litteraturpris og Danske Banks Litteraturpris.

Autor.Birgithe Kosovic
Lektor.Birgithe Kosović

AudiobookE-book

Duński

Co myślą inni

Recenzje Den inderste fare