Okładka książki dla Elleve dage i Berlin

Elleve dage i Berlin

Opis książki

Det kan godt være, at Arne Murberg ikke er nogen Nobelpriskandidat. Men han er et godt menneske og en kærlig søn, og når hans far på sit dødsleje giver ham en opgave, gør han naturligvis sit bedste for at udføre den. Det viser sig, at moderen, som Arne troede druknede under en sejltur på Vesterhavet, i virkeligheden stak af til Berlin med en musiker, og nu skal Arne finde hende. Arne er ikke nogen globetrotter, og hans tysk kunne være bedre, men han forbereder sig nøje, inden han tager af sted.

 Vel ankommet til den tyske hovedstad finder han vej ved hjælp af kort og Guds forsyn, i al fald i begyndelsen, men hans snirklede vej krydses af både gode og onde kræfter. En gal professor og en ung kvinde i kørestol, for eksempel. Og et par gule sko. Og en hekseproces.

"ELLEVE DAGE I BERLIN giver ekko af Astrid Lindgren og udfordrer vores vante forestillinger om identitet, tid og rum. Tilmed er den morsom."

Jyllands-Posten, 5 stjerner ★ ★ ★ ★ ★

"En skælmsk og legesyg gavtyveroman."

Nordjyske Stiftstidende, 5 stjerner ★ ★ ★ ★ ★

"Håkan Nesser skriver, så man har lyst til at klukle undervejs, hvis man da ikke synes, det er lidt underligt helt at give sig hen til fortællingen, som sætter en i så munter en stemning på en ellers gråvejrstung forårsdag. Den tørre humor, den kølige tone og ikke mindst det kærlige forhold, forfatteren har til sin hovedperson, gør denne roman til en opløftende oplevelse."

Fyns Amts Avis, 4 stjerner ★ ★ ★ ★

"Det er en munter rejse, som krimi- og romanforfatter Håkan Nesser tager sine læsere på i sin nye bog."

Børsen

"Den anbefales som hyggelæsning og til eftertænksomme tanker om normalitet, normer, naivitet og næstekærlighed."

Berlingske, 4 stjerner ★ ★ ★ ★

"Det er et forunderligt eventyr, Håkan Nesser har skrevet som en hyldest til Astrid Lindgren, i Tage Danielssons ånd."

Litteratursiden.dk

Autor.Håkan Nesser
Lektor.Dan Schlosser