Okładka książki dla Gudarnas bägare

Gudarnas bägare

Opis książki

Ja! Percy Jackson ÄR tillbaka! På riktigt. Detta är INTE en övning!

Efter fem väldigt älskade böcker i Percy Jackson-serien, och de fem i Olympens hjältar (där han också är med) och gästspel i Magnus Chase- och Apollon-serierna så är han återigen huvudpersonen i ett nytt livsfarligt uppdrag för en grekisk gud!

Och det här kan visa sig bli det svåraste uppdraget Percy, Annabeth och Grover någonsin ställts inför. Varför? Jo, Percy vill ju väldigt gärna börja plugga på samma college som Annabeth. Han måste bara gå ut high school först (hans skolgång har ju varit lite stökig sedan han fick veta att han är son till Poseidon). Och få rekommendationsbrev från tre av Olympens gudar eller gudinnor före jullovet. Och det får man om man utför ett uppdrag. Behöver någon gud hjälp av en dödlig halvgud? Jodå! Ganymedes, vars uppgift det är att servera den nektar som gudarna dricker och som kan göra en dödlig odödlig, har blivit av med något väldigt, väldigt viktigt ...

Blir det farlig? Ja! Är det bråttom? Ja! Måste Percy verkligen göra det här? Ja! Blir det roligt också? ABSOLUT!

Rick Riordan är en av världens mest populära författare. Hans serie om Percy Jackson har översatts till mer än 35 språk, och legat till grund för två storfilmer från Hollywood samt en tv-serie (december 2023). I sina succéböcker om halvgudar har har Rick Riordan trimmat fram den perfekt mixen av spänning, äventyr och humor som vi får njuta av även här!

"Som recensent ska jag ta upp både för- och nackdelar med en bok, men jag kan inte hitta något som är dåligt med denna - förutom att den tar slut." Henry Modigh, KPanelen.