Okładka książki dla Gudsfreden och andra noveller

Gudsfreden och andra noveller

Opis książki

En julafton ger sig den gamla storbonden Ingmar Ingmarsson ut i skogen för att skära vidjor. Isande vindar tränger igenom hans kläder, och när snön börjar yra går han plötsligt vilse. Han kämpar mot den bitande kylan och det skiftande landskapet, men när mörkret faller tar hans krafter slut. Utmattad faller han ihop på en rishög, och i det ögonblick han är på väg att ge upp börjar rishögen att röra sig under honom ...

"Gudsfreden och andra noveller" är en novellsamling vars berättelser strålar med Selma Lagerlöfs karaktäristiska fantasi och lekfullhet. Hennes outtröttliga förmåga att väcka karaktärer och miljöer till liv skapar en läsning som engagerar, fängslar och framhäver hennes oersättliga bidrag till litteraturhistorien.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.