Okładka książki dla Kiss: Jakten på sanningen - Partners in Crime (del 2)

Kiss: Jakten på sanningen - Partners in Crime (del 2)

Opis książki

I boken Kiss: Partners in Crime (del 2) sätter Alex Bergdahl och Carl Linnaeus fokus på de mindre välkända händelserna i hårdrocksbandet Kiss historia. De vänder på varenda sten, hänger sig kvar vid bortglömda detaljer och låser upp dörrar som varit igenbommade i decennier. Allt för att på ett roande sätt kunna åskådliggöra den sanna historien om ett band som aldrig slutat fascinera. Vill du veta allt och lite till om Peter Criss och Ace Frehleys förehavanden innan Kiss, vad som föranledde Paul Stanley att göra soloturné under slutet av åttiotalet och varför han och Gene Simmons tog på sig sminket en dag i november 1989? Vill du vältra dig i nostalgiska reflektioner om tidningen Okej och hemvideofilmens guldålder? Då är den här tidskapseln till bok för dig.

Författarna började brevväxla analogt på åttiotalet. Med åren har de blivit Sveriges ledande Kiss-experter och 2019 släppte de den hyllade boken "Partners in Crime". Nu jagar de vidare och fördjupar sig i bagateller i en bok om Kiss som skiljer sig från alla andra böcker om Kiss.

Alex Bergdahl är SVT:s Kiss-orakel som de senaste fem åren legat bakom den hyllade podcasten Alex Room Service. Carl Linnaeus har jobbat som rockjournalist sedan 2006 och intervjuat Kiss åtskilliga gånger för Sveriges mest säljande musiktidning Sweden Rock Magazine.

Förordet är skrivet av Bruce Kulick, gitarrist i Kiss mellan 1984 och 1996.

Sagt om boken:

Gene Simmons: "Cool"

Aftonbladet: "En välskriven, underhållande och charmig berättelse"

Dagens Nyheter: "Besattheten är underhållande... Här finns massor av besynnerliga detaljer"

Rock'n'Roll Magazine: "Slukar girigt varenda stavelse"

Hårdrock.com: "En kärleksfull hyllning med skyhögt läsvärde"

Crank It Up: "Svårt att inte sträckläsa boken från pärm till pärm"

Rockbladet: "En pärla i rocklitteraturen"