Okładka książki dla Lad mig tage din hånd

Lad mig tage din hånd

Opis książki

En kold forårsnat styrter Charlie Eriksson ned fra en altan på 10. sal i Jakobsberg, en forstad til Stockholm. Hendes liv var et kaos af stoffer, kortvarige forhold og uopfyldte drømme, og politiet afskriver hendes død som selvmord.

 Charlies søster, Helene, er arkitekt og lever et stilfærdigt liv med mand og børn. Hun har for længst gjort op med sin fortid: moren der forlod dem, faren der blev alkoholiseret, søsteren der ikke kunne skelne mellem virkelighed og fantasi. Men da Helene finder ud af, at Charlie var i Buenos Aires kort tid før sin død, bliver hun nysgerrig.

 I sin jagt på sandheden konfronteres Helene med en brutal del af Sydamerikas historie og kommer farligt tæt på skæbne­svangre hemmeligheder. Sporene leder tilbage til 1970’erne, hvor deres mor forelskede sig i en argentinsk flygtning og forsvandt.

LAD MIG TAGE DIN HÅND er et familiedrama, en thriller om passion og bedrag, forbrydelse og forsoning.

"Den er noget nær fuldendt som kriminalroman, psykologisk thriller og familiedrama i én og samme bog - den er velskrevet, vedkommende og verdensklog.

Berlingske ★ ★ ★ ★ ★

Svensk krimi i superligaen: Nærværende, socialt bevidst, højdramatisk og ekstremt velresearchet.

Altfordamerne.dk ★ ★ ★ ★ ★

Lad mig tage din hånd vandt prisen som bedste svenske krimi 2014, og det forstår man godt: Den sammenfletter fermt familiedrama, samfundskritik og magtpolitik.

Weekendavisen

Det fænomenale ved bogen er fortællestilen. Bogen er insisterende og upåklagelig velskreven med sine intense beskrivelser af miljø og mennesker.

Fyns Amts Avis ★ ★ ★ ★ ★

Tove Alsterdal kan virkelig konstruere et kompliceret plot over flere tider og steder med dobbeltbundede personer og uventede udviklinger.

Politiken ★ ★ ★ ★

En krimi af de sjældne, med indsigtsfulde figurtegninger og masser af udsyn. Og et eksemplarisk præcist sprog.

BT

Hun skriver vedkommende, har kant og er bare en sublim formidler.

dette er sublim fortællekunst

Bognørden.dk ★ ★ ★ ★ ★

Bedst blandt de bedste.

...Det er en stor, læsværdig historie, der ikke alene rummer en spændende handling, men i høj grad også en række flotte miljø- og personportrætter.

Vejle Amts Folkeblad ★ ★ ★ ★

Autor.Tove Alsterdal
Lektor.Githa Lehrmann